marți, 1 noiembrie 2011

Pictura pe sticla

La scoala tocmai a inceput un curs de pictura pe sticla (icoane in special). Desi la religie nu participa, Diana a spus ca vrea sa mearga. Cu toata rezerva domnului invatator si cu observatii repetate ale dansului ca toti copiii vor trece prin niste etape de testare, (scrisesem ca la scoala e chiar slabuta la desen; efectiv nu-mi dau seama de ce, asa ca e de inteles atitudinea), insa avand in vedere ca a spus ca doreste, am zis ca o inscriu.

A fost prima ora -  le-a dat o bucata de gemulet si sa traseze pe el cu marcherul conturul unei imagini de pe o foaie printata pusa sub sticla. Pe saptamana viitoare ar urma colorarea.

I-a placut. A venit si a spus ca vrea sa mai faca. Si-a ales imaginea unei icoane cautata de tac's'u  de pe internet, am imprimat-o si ea a trasat conturul. A fost inca un prilej de uimire: de pe o foaie printata, destul de cetoasa, iesita in nuante de gri, a reusit sa extraga esentialul.

Foaia printata complet A4 in tonuri de gri si scanata, sa se vada exact originalul dupa care a lucrat:


Conturul de pe geam (tot A4):

Nu stiu daca va reusi sa se integreze in acel cerc; nici macar nu stiu daca va fi acceptata, avand in vedere desenele de la orele clasice de desen, desene care sunt chiar slabute si de cele mai multe ori neconforme cu cerintele.

Insa experienta de azi si probabil ca si cele de saptamanile viitoare, adica cel putin pana se incheie aceasta faza de testare, ii vor aduce idei noi si ii vor largi orizontul.