vineri, 21 august 2015

Unsprezece

A fost anul muzicii si al povestilor. MP3 player-ul  primit cadou anul trecut a fost folosit cred la capacitate maxima. Datorita lui, ea, antitalent la tehnica, a invatat sa-si copieze piese de pe calculator pe player, sa le stearga, sa caute. Isi face liste si listute cu piesele auzite care-i plac si apoi le transfera. De cele mai multe ori asculta pe leagan, dandu-se in nestire, cu ochii pierduti, cu gandurile ei sau cantand de una singura.


A fost anul mitologiei grecesti si egiptene. Aventurile lui Percy Jackson, ale copiilor familiei Kane, Legendele Olimpului au fost traite la intensitate maxima. Percy inca nu e tradus in totalitate, asa ca pe ultimele doua volume mi le-a cerut in original, ca n-a mai avut rabdare.

A fost anul Minecraft. Presimt ca va mai dura ceva, asa cum a tinut si perioada Sonic. A creat harti intregi, are povesti numeroase legate de joc, ne-a cerut carti cu eroi din Minecraft.

Desen cu Minecraft

A fost anul Lego, cu povesti in imagini... cu secvente care se succed intr-o ordine bine definita.
Se pleaca de la scoala - 1
Se pleaca de la scoala -2
Se pleaca de la scoala -3

A fost anul nervilor preadolescentini, cu o perioada in care nu ne-am mai inteles, in care orice spuneam, orice faceam, era total pe dos. Se pare c-a trecut primul val, dar sa vedem si pe mai incolo :)

Nu mai deseneaza asa mult, iar cand o face, sunt mai mult schite... grafica in general; locul desenului a fost luat de citit si de scris: scrie povesti in engleza, folosind litere tipografice. Scrisul de mana e folosit la scoala, la teme, la liste, la biletele, insa nu pentru scris de povesti :) Are teancuri de foi, scrise marunt, cu dialoguri in engleza, cu personaje inventate sau preluate din ce-a citit carora le continua aventurile.
O pasioneaza universul: galaxii, stele, praf stelar, de ce pamantul e cum e si restul nu-s... Transforma anii lumina in kilometri, iar George al lui Stephen Hawking i-a fost un ghid de mare ajutor.
Merge si la scoala cu placere, e constincioasa si doritoare sa invete; ne intreaba, cauta informatii, dezvolta idei.

A ramas destul de statica; evita sportul extracuricular, prefera sa stea acasa cu o carte in locul bicicletei sau al schi-ului si inca e cu frica de loviri/accidentari. Inotul ar fi tare bun, dar tare bine ar fi sa fie apa mai calda ;) . Ii place in schimb sa danseze si cursurile de dans s-au mulat pe ea ca o manusa. Desi exercitiile sunt complicate, fac rezistenta si de cele mai multe ori iese din sala cu parul ud, cu apa curgandu-i pe fata, desi are zile cu febra musculara din cauza miscarilor, desi e timida sa fie in spectacole sau se supara rau cand nu-i ies miscarile, nu are ganduri de renuntare si e multumita de ea. E chiar trista ca odata cu inceperea scolii, vor trece la grupa intermediara, unde e mai usor.

E loiala prietenilor din anii trecuti, respectiv are cateva fetite de la dansuri cu care se intelege bine. Desi pare timida, fricoasa, am remarcat ca e puternica emotional; tine la hotararile ei, chiar daca sunt originale, chiar daca nu sunt la moda si desi a suferit anii trecuti, acum pare sa fie prea putin influentata de tachinarile celorlalti; aici ma refer la haine, la comportament, la muzica sau jocuri, la situatiile din scoala. A devenit o domnita stapana pe ea, respectiv separa destul de bine situatiile rele fata de cele bune.

La cules de ghiocei, cu un prieten bun

E Diana, la unsprezece ani.
LA MULTI ANI!


ZeceNouaOptSapteSase